Messer - Global Site
 

Poseta Štefana Messera Crnoj Gori

 

Vlasnik kompanije Messer, gospodin Štefan Messer i Regionalni direktor za jugoistočnu Evropu, gospodin Ernst Bode, su posetili Centar tehničkih gasova u Nikšiću  1. jula 2010. godine koji se nalazi u okviru Željezare Nikšić. Messer Tehnogas je 2009. godine sa Željezarom zaključio petnaestogodišnji ugovor o snabdevanju tehničkim gasovima, i do sada u Centar tehničkih gasova investirao 0,8 miliona Evra.
Messer je Nikšiću poklonio koncert Željka Samardžića, na glavnom gradskom trgu u večernjim časovima gde je bilo prisutno 20 000 ljudi.
Gospodin Messer nije krio zadovoljstvo zbog pozitivnog razvoja u Željezari kao i spremnosti države Crne Gore da u teškim vremenima pruži podršku ovom značajnom industrijskom gigantu.
Messer Tehnogas u Crnoj Gori poseduje fabriku za proizvodnju kiseonika i azota, punionicu tehničkih i medicinskih gasova, acetilena, kao i više distributivnih centara.
Tokom poslednjih 5 godina kod mnogih korisnika Messerovih gasova uvedene su nove primene gasova kojima se postižu manji troškovi, poboljšava se kvalitet proizvoda i smanjuje uticaj na životnu sredinu. Messer proizvodi gasove za prehrambenu industriju po HACCP (HASAP) standardu, a medicinski gasovi ove kompanije su sertifikovani kod Agencije za lekove Crne Gore.
Kao društveno odgovorna kompanija, Messer Tehnogas je pomogao renoviranje Odeljenja grudne hirurgije u kliničkom centru, razne sportske klubove i donirao velike količine potrebnog kiseonika nakon železničke nesreće na Biočima.