Messer - Global Site
 

Štefanu Meseru dodeljena titula počasnog savetnika TU u Darmštatu

 

Štefanu Meseru, rukovodećem partneru najveće privatno rukovođene kompanije za industrijske gasove, Messer-a, 8. jula predata je titula počasnog savetnika Univerziteta primenjenih nauka u Darmštatu.
Savet Univerziteta primenjenih nauka u Darmštatu dodelio je Štefanu Meseru titulu počasnog savetnika 8. jula, u znak priznanja za njegova dostignuća u promovisanju istraživanja i stručnog obrazovanja za istaknute, talentovane mlade naučnike. Savet je posebno pohvalio posvećenost Štefana Mesera kao člana osnivačkog odbora fondacije Adolf Messer Stiftung, koja podržava naučne projekte kao i naučna i školska sredstva. Na Univerzitetu primenjenih nauka u Darmštatu, Adolf Messer Stiftung pomaže mlade naučnike i njihovo istraživanje uz Adolf Meser nagradu, koja se dodeljuje svake godine i ide uz nagradni iznos od 50,000 eura.
U isto vreme, titula počasnog savetnika Univerziteta primenjenih nauka u Darmštatu dodeljena je dr. Haraldu Rutsu.
 
Titula počasnog savetnika Univerziteta primenjenih nauka u Darmštatu dodeljena je u znak priznanja posebnih usluga koje pomažu univerzitet.
 
Saradnja između Messer-a i Univerziteta primenjenih nauka u Darmštatu ima tradiciju koja povezuje generacije. Adolfu Meseru – dedi Štefana Mesera i osnivaču Messer Group -a – dodeljena je titula doktora inženjera još davnog maja 1949. god. za njegov pionirski rad u oblastima tehnologije zavarivanja, razlaganja gasova i tehničke primene kiseonika kao i u znak sećanja na činjenicu da on svoje studentske korene ima upravo u Darmštatu. Njegov sin, Hans Meser, takođe je postao počasni savetnik u oktobru, 1985 god. Tako je Univerzitet primenjenih nauka u Darmštatu izabrao ovaj način da nagradi njegov poseban trud da sagradi most između nauke i industrijske prakse kao i između ekonomije i tehnologije.