Messer - Global Site
 

"Technical Knockout" - Messer Tehnogas na Sajmu tehnike

Na 55. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, održanom u Beogradu od 09. do 13. maja, kompanija Messer Tehnogas predstavila je najmoderniji program firme Messer Cutting Systems iz Nemačke, vodećeg proizvođača CNC mašina za rezanje metala. Prvi put u Srbiji posetiocima sajma je na štandu koji je zauzimao prostor od 64 kvadrata, predstavljena najnaprednija CNC-plazma mašina za sečenje svih vrsta metala i visoko legiranog aluminijuma izuzetno velikim brzinama.

Na štandu Messer Tehnogasa posetiocima je predstavljena i CastoLab radionica koja omogućava reparaturno zavarivanje, navarivanje i lemljenje, kao i „distribution line“ namenjen maloprodaji.

U okviru svog nastupa na Sajmu, Messer Tehnogas je organizovao, u saradnji sa Društvom za unapređenje zavarivanja u Srbiji, prezentaciju „Noviteti u postupcima tehničkog rezanja“, Među predavačima su bili i g. Martin Zeller (Messer C&W) i Raymond Hodgkinson (Messer C&S) koji su predstavili prednosti rezanja preciznim fiber laserom sa rashladnim sistemom i izuzetno niskim troškovima.

Učešće Messer Tehnogasa na Sajmu tehnike je bila značajna prilika za predstavljanje najnovijih uređaja iz grupacije Messer, jer je to najznačajniji privredni i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, važan za budući razvoj industrije.