Messer - Global Site
 

Messer Tehnogas proslavio 15 godina uspešnog poslovanja

Beograd, 26.10.2012. - Kada je 1997. godine nemačka kompanija Messer kupila srpsku kompaniju Tehnogas, stvoreni su odlični uslovi za početak jedne veoma uspešne saradnje.  Spojene su dve različite kulture, dve tradicije u gasarstvu, znanje, veštine i moderne tehnologije.

 

Upravo ovakva kombinacija je omogućila Messer Tehnogasu da postane vodeća kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje, na teritorijama Srbije i Crne Gore, sa proizvodnim pogonima i punionicama u Beogradu, Smederevu, Boru, Pančevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu i Odžacima u Srbiji, Petrovcu u Crnoj Gori, i više od 70 prodajnih centara širom zemlje.

Da naše dve tradicije ne garantuju samo iskustvo u poslovanju i proizvodnji gasova, videlo se i na proslavi 15-godišnjeg jubileja koji je organizovan u duhu čuvenog nemačkog Oktoberfesta u saradnji sa Nemačkom privrednom komorom na poslovnom prostoru Messer Tehnogasa.  

Proslava je organizovana za sve zaposlene Messer Tehnogasa, kupce i poslovne partnere kompanije, uz bavarske specijalitete, bavarsko pivo i bavarske muzičare.

Jubilej je proslavljen u društvu 1200  gostiju iz cele Srbije, koji su ovom prilikom mogli da vide demonstraciju primene gasova u industriji i prehrani, kao i da probaju čokoladni specijalitet iz molekularne kuhinje.