Messer - Global Site
 

Suvi led (Ugljendioksid u čvrstom stanju)

 

Suvi led je ugljendioksid u čvrstom agregatnom stanju na temperaturi od -79º C. Suvi led se proizvodi od tečnog ugljendioksida pri kontrolisanim uslovima u specijalno konstruisanoj mašini. Pri ovom procesu nastaje prvo suvi sneg, a kompresijom i suvi led, koji se zatim presuje kroz «extruder» ploču, i tako dobija proizvod različitih dimenzija.
 
 

ISPORUKA

Suvi led se isporučuje u obliku peleta (duguljasti valjci),prečnika 3mm ili 16mm

 

 

ili u obliku bloka dimenzija 25 cm x 25 cm x 40 cm, prosečne težine oko 25 kg.
 

 

UPOTREBA

 

Upotrebe suvog leda su razne od hladjenja hrane i pića u keteringu, transporta krvi, krvne plazme i organa na niskim temperaturama, do čišćenja i odmašćivanja površina metodom Dry Ice Blasting...

Kompanija Messer prodaje mašine i opremu za čišćenje sa suvim ledom. Čišćenje suvim ledom je: ekonomično, brzo, pouzdano, bezbedno i efikasno. Metoda čišćenja nije abrazivna. Može se primenjivati u različitim oblastima.

TRANSPORT

 

Pakovanje i transport suvog leda vrši se u specijalno izrađenim i izolovanim kontejnerima za čuvanje, u kojima dolazi do minimalnog gubljenja na masi suvog leda koje iznosi od 4 do 6 % dnevno. Postoje različite dimenzije i konstrukcije kontejnera u koje staje 40kg, 200kg, ili 320kg suvog leda.