Veb Sadržaj Prikaz

MESSER donira pomoć ugroženima od poplava i klizišta

 

Beograd, 11.6.2014. – Kompanija Messer Tehnogas u Srbiji je pozvala sve članice Messer grupe da se odazovu pružanju humanitarne pomoći i do sada uspela da skupi pomoć u vrednosti od oko 3 miliona dinara u robi i 9,5 miliona dinara u novcu. 

Kompanija Messer Tehnogas je od samog početka uvođenja vanredne situacije u Srbiji, već prvog vikenda prateći obaveštenja kriznih štabovao potrebama u različitim delovima zemlje, uspela da doveze šleper flaširane vode iz Bugarske i da uputi za Šabac, kao i iz Makedonije za Smederevsku Palanku. U saradnji sa domaćim proizvođačima, voda je dostavljana i Paraćinu i Svilajncu u više navrata, a pelene za bebe  i mleko u prahu Centralnoj apoteci KC Srbije. Kompanija je takođe donirala više boca helijuma i medicinskog kiseonika MUP-U RS i Centralnoj apoteci RS .

Zaposleni u Messer Tehnogasu će kao svoj doprinos u pomoći ugroženima dati 10% od jednomesečne plate, dok je sama kompanija uplatila još 5 miliona dinara, a sav novac će biti uplaćen na račun Vlade Republike Srbije.

Nakon apela Messer Tehnogasa Messerovim kompanijama u Evropi zapomoć ugroženima iz poplavljenih područja, otvoren je namenski račun za njihove donacije. Odziv je bio trenutan i Messerove kompanije iz Makedonije, Albanije, Rumunije, Slovenije, Francuske, Hrvatske, Švajcarske su odmah poslale pomoć u novcu, konzerviranoj hrani, sredstvima za dezinfekciju, paročistačima i sl, dok u drugim zemljama idalje traju akcije prikupljanja. Na lokaciji Messera, u Krefeldu uNemačkoj, zaposleni su pokrenuli akciju skupljanja pomoći i od građana ovog mesta. Novčane donacije zaposlenih će biti prosleđene Vladi Republike Srbije za dezinfekciju, saniranje i obnovu poplavljenih i porušenih kuća, kao i za podršku mnogim porodicama za njihov novi početak.

Messer Group je takođe donirao značajna serdstva i za pomoć ugroženima u Bosni i Hercegovini. Pored ovih donacija koje su realizovane preko Messer Tehnogasa od strane Messerovih kompanija širom sveta upućeno je i dosta pomoći direktno na Crveni krst Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Ceo Messer svet skuplja pomoć - od Albanije do Vijetnama.“, izjavio je Ernst Bode, izvršni direktor Messera u Srbiji i viši potpredsednik za jugoistočnu Evropu.

Kompanija Messer planira i dalje da nastavi sa donacijama kako bi bar malo ublažila ionako tešku situaciju u kojoj se našao ugrožen narod u Srbiji, Bosni i Hercegovini.