Industrija hrane

Industrija hrane

 

UKUS KOME MOŽETE VEROVATI

Svi gasovi koje proizvodimo za prehrambenu industriju imaju zajednički naziv – Gourmet. Naši gasovi zadovoljavaju najviše standarde u pogledu kvaliteta i nalaze se na pozitivnoj listi aditiva – gasova  (Food Grade) čiji se kvalitet proverava i ima deklaraciju po Zakonu o bezbednosti hrane – Pravilniku o prehrambenim aditivima (Sl. List RS, br. 53/2018.). Skoro da ne postoji oblast prehrambene industrije u kojoj se ne koriste Gourmet gasovi.

 

 

AZOT U INDUSTRIJI NAPITAKA - ZAŠTITA NAPITKA I STABILIZACIJA BOCE

Vino, ulje, voda i voćni sokovi ne trpe duži dodir sa vazduhom. Kontakt sa kiseonikom može prouzrokovati zamućenje ili gubitak boje kao i početak oksidacije ili fermetacije. Ovo se može izbeći inertizovanjem boce gasom posle punjenja tečnosti. Messer Vam nudi injektor tečnog azota gde se na samoj liniji punjenja vrši ukapavanje tečnog azota u svaku bocu i time zaštita pre zatvaranja. Kap tečnog azota udara u površinu tečnosti, brzo isparava i ispunjava prostor iznad tečnosti. Na ovaj način se čuva kvalitet mirnih tečnosti (vina, vode, negaziranih sokova, ulja). Azot utiče i na dodatnu mehaničku čvrstoću PET ambalaže zahvaljujući pritisku u boci, pa se može upotrebiti tanja PET ambalaža i uštedeti energija.

 

BRZO ZAMRZAVANJE SLADOLEDA - JEDINSTVENO HRSKAVO ZADOVOLJSTVO

Za proizvodnju čokoladnih hrskavih preliva na sladoledima se koristi tečni azot za brzo zamrzavanje. Messer nudi  kompletno rešenje instalacije i snabdevanja tečnim azotom za ovu svrhu.

 

DOBRO UPAKOVANA  SVEŽINA

Često se dešava da hrana spakovana u vazduhu može izazvati neželjene promene kod proizvoda. Najčešći uzrok je oksidacija proizvoda kao i rast bakterija i gljivica. Međutim, sve ovo se može sprečiti ili redukovati pakovanjem hrane u adekvatnoj modifikovanoj atmosferi. Gasovi koji se koriste za modifikovano gasno pakovanje (MAP) su ugljen-dioksid, kiseonik i azot - svi ovi gasovi su već prirodno prisutni u vazduhu. U Messeru su označeni kao Gourmet gasovi - za primenu u industriji hrane.

Gourmet gasovi i gasne smeše azota i ugljen-dioksida se koriste za pakovanje sveže seckanih i pripremljenih salata, sendviča, čipsa, kafe, mesnih i pekarskih proizvoda i dr. Snabdevanje azotom, ugljen-dioksidom i kiseonikom se vrši iz naših izvora - rezervoara, baterija boca, a postoji i mogućnost proizvodnje azota na licu mesta iz generatora.

 

Izdavač Imovine

Marija
Vuković
Rukovodilac za nove primene-prehrambena industrija

GASOVI ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU

Gasovi za prehrambenu industriju