Breadcrumb

NAČINI SNABDEVANJA

Načini snabdevanja

 

Vazduh je, u kompanijama koje se bave proizvodnjom tehničkih gasova, sirovina iz koje se dobijaju čiste komponente: kiseonik, azot, argon i drugi plemeniti gasovi iz postrojenja za razlaganje vazduha. Vazduh se komprimuje, utečnjavanjava na ekstremno niskim temperaturama do -196 Cº i razdvaja na komponente u kolonama na osnovu različitih tačaka ključanja metodom frakcione destilacije. Čiste komponente se zatim utečnjavaju i transportuju do krajnjih potrošača ili punionica.  

 

 

Onsite

Isplativost je glavni faktor kod odabira onsite proizvodnje gasova – proizvodnje na lokaciji potrošača – u odnosu na proizvodnju koja se bazira na dostavi gasova s druge lokacije. Ova postrojenja se prilagođavaju potrebama pojedinačnih korisnika, a njima se najčešće upravlja daljinski. 

 

Gasovi u cevovodima

U povezanim industrijskim oblastima, za veoma velike potrošače, npr. za proizvođače čelika ili hemijsko-farmaceutsku industriju, snabdevanje gasom se može vršiti centralno, preko sistema razvodnog cevovoda, kojim upravlja Messer.
 

Gasovi u cisternama i skladišnim rezervoarima

Ekonomičan način snabdevanja „srednjih količina“ jeste transport duboko ohlađenih, tečnih gasova i komprimovanih gasova u transportnim cisternama. Na Vašoj lokaciji stavljamo Vam na raspolaganje naše proizvode u izolovanim skladišnim rezervoarima sa isparivačem ili u posudama pod pritiskom.

 

 

Tehnički gasovi u bocama

Boce ili baterije boca su pogodne za snabdevanje manjim do srednjim količinama gasa, omogućavajući isporuku srednje količine gasa bez gubitaka usled isparavanja. 

 

Oprema

Visok pritisak je jedna od ključnih karakteristika naših proizvoda. Da biste mogli pravilno da koristite naše proizvode potrebno je da pritisak spusite na nivo koji zahteva Vaša primena. Messer Tehnogas nudi opremu i tehnička rešenja za upotrebu gasova u bocama i kriogenih tečnih gasova. 

 

Onsite gas production

Onsite proizvodnja