Breadcrumb

Messer dobio Axia nagradu za najbolje rukovođenje kompanijom

Messer dobio Axia nagradu za najbolje rukovođenje kompanijom

20.05.2019. Messer, najveća porodična kompanija za proizvodnju industrijskih gasova, je dobila Axia 2019 nagradu za najbolje rukovođenje kompanijom.

MESSER DOBIO AXIA NAGRADU ZA NAJBOLJE RUKOVOĐENJE KOMPANIJOM

 

Messer, najveća porodična kompanija za proizvodnju industrijskih gasova, je dobila Axia 2019 nagradu za najbolje rukovođenje kompanijom. Nagradu dodeljuju revizorsko-konsultantska firma Deloitte, nemački biznis magazin WirtschaftsWoche, I BDI (Federalna asocijacija nemačke industrije) za izuzetni doprinos u rukovođenju kompanija srednje veličine. Marcel Messer, predstavnik četvrte generacije u ovoj porodičnoj kompaniji, najvećoj u oblasti industrijskih, medicinskih I specijalnih gasova, je primio nagradu.

Messer, kao i svi ostali dobitnici nagrada, ima menadžment za primer koji kombinuje stratešku viziju sa inovativnim kapacitetom, održivu kulturu upravljanja i dobro i jedinstveno korporativno upravljanje. Na ovaj način, ova kompanija doprinosi ekonomskoj budućnosti, pre svega Nemačke, dok u isto vreme predstavlja uzor drugim kompanijama,” izjavila je Lutz Meyer, partner i šef Deloitte’s programa za kompanije srednje veličine.

Messer nudi svoje proizvode i usluge širom Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike pod brendom ‘Messer – Gases for Life’.

“Društvenu odgovornost pokazujemo u više različitih oblasti,” objašnjava Stefan Messer, vlasnik I glavni izvršni direktor Messer Grupe. “U cilju zaštite životne sredine I klime, unapređujemo procese, ali i sve više razvijamo tehnologije koje pomažu da naši kupci imaju proizvodne procese koji štite životnu sredinu i štede resurse.”  U martu ove godine, Messer je zajedno sa finansijskim investitorom CVC preuzeo udeo u Lindeovim I Praxairovim kompanijama za industrijske gasove u Severnoj i Južnoj Americi. “Mi smo međunarodna kompanija koja ima nemačke korene. Naša vizija je da, kroz nekoliko godina, dospemo na peto mesto na globalnom nivou,” dodao je Stefan Messer.