Breadcrumb

Messer dobitnik Axia nagrade za 2020. godinu za najbolje upravljanje kompanijom

Messer dobitnik Axia nagrade za 2020. godinu za najbolje upravljanje kompanijom

18.05.2020. Messer, najveća kompanija na svetu u porodičnom vlasništvu koja se bavi proizvodnjom industrijskih gasova je ove godine ponovni dobitnik Axia nagrade za najbolje rukovođenje kompanijom

Messer, najveća kompanija na svetu u porodičnom vlasništvu koja se bavi proizvodnjom industrijskih gasova, je i ove godine dobitnik Axia nagrade za najbolje rukovođenje kompanijom. Nagradu dodeljuju Deloitte, nemački biznis magazin WirtschaftsWoche i federalna asocijacija nemačke industrije (BDI). Kompanija je već dva puta dobila ovu nagradu, 2016. i 2019. godine.

“Messer je i ovog puta izabran zbog svog vrhunskog korporativnog upravljanja, uspešnog inoviranja i strategije zasnovane na dugoročnom razvoju i snažnim upravljačkim strukturama. Messer je simbol uspešnog upravljanja preduzećima srednje veličine, ali takođe i simbol nemačke budućnosti u pogledu lokacije poslovanja”, istakla je Lutz Meyer, partner i vođa programa za preduzeća srednje veličine u Deloitteu.

U skladu sa merama za suzbijanje koronavirusa, nagrada je lično uručena 15. maja 2020. godine u Messerovom sedištu u Bad Sodenu, blizu Frankfurta u Nemačkoj Stefanu Messeru, vlasniku i glavnom izvršnom direktoru i Marcelu Messeru, savetniku menadžmenta Messer Grupe. Stefan Messer je ovom prilikom izjavio: ”Još od osnivanja Messer Grupe imamo dugoročne ciljeve koji nam služe da kompaniju samostalno i ekonomično vodimo u budućnost. Imajući ovo u vidu, koristimo trajan pristup koji je okrenut ka budućnosti i koji uzima u obzir različite okolnosti na našim postojećim tržištima.”

Marcel Messer, predstavnik četvrte generacije vlasnika Messera, odgovoran je za strategiju i korporativnu kulturu u Messeru. On je izjavio:” Zalažemo se za održiv rast profita, a ne za njegovu kratkoročnu maksimizaciju. Merljivi ciljevi u različitim poslovnim jedinicama govore o našim poboljšanjima i razvoju.”

Osnovana 1898. godine u Frankfurtu na Majni od strane Adolfa Messera, kompanija je imala četiri zaposlena i jednog radnika za proizvodnju acetilenskih razvijača. Messer je danas najveća porodična kompanija za proizvodnju industrijskih gasova na svetu, koja nudi svoje proizvode i usluge širom Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike pod zaštićenim imenom “Messer– Gases for Life”.

“Trenutna situacija u vezi sa COVID-19 je ogroman izazov i za nemačke kompanije srednje veličine. Ova teška vremena, više nego ikada pre, zahtevaju preduzetničke kvalitete, poput strateške vizije, stalne akcije koja je usmerena ka budućnosti, kao i pristupa korporativnom upravljanju koji je zasnovan na vrednostima. A to je upravo ono za šta se zalažu kompanije dobitnice ove nagrade,” dodao je menadžer programa u Deloitteu, Markus Seiz.