Breadcrumb

Messer podržao 13. Festival nauke u Beogradu

Messer podržao 13. Festival nauke u Beogradu

05.12.2019. Trinaesti po redu Festival nauke održan je od 5. do 8. decembara 2019. godine uz podršku kompanije Messer Tehnogasa na Beogradskom sajmu.

MESSER PODRŽAO 13. FESTIVAL NAUKE U BEOGRADU

 

Trinaesti po redu Festival nauke održan je od 5. do 8. decembra 2019. godine uz podršku kompanije Messer Tehnogas na Beogradskom sajmu.

Pod sloganom „Razotkrivanje“, festival je bio posvećen razotkrivanju zabluda i mitova današnjice uz pomoć nauke i naučnih dostignuća. Trinaesti po redu, festival je ukazivao na različita sujeverja koja se vezuju za ovaj broj, a nauka, sa svojim egzaktnim saznanjima, se pokazala kao pouzdan saveznik u njihovom razotkrivanju.  Ova najveća manifestacija iz oblasti nauke i obrazovanja u ovom delu Evrope, okupila je mlade istraživače i zaljubljenike u nauku putem eksperimenata, tematskih radionica i interaktivanih prikaza naučnih dostignuća. Na festivalu je učestvovalo 16 fakulteta sa Beogradskog i Novosadskog univerziteta, 14 osnovinih i srednjih škola, kao i mnoga naučna udruženja, državne institucije i 700 demonstratora iz zemlje i inostranstva.

Messer Tehnogas se na festivalu predstavio u okviru postavke pod nazivom „Eksplodirajuće grickalice“ na naučno-fantastičnoj bini u hali 5. Na ovom nezaboravnom naučnom šou, gledaoci su imali prilike da uživaju u nizu eksperimenata koji su imali za cilj da razotkriju brojne zablude uz nesvakidašnji miks slanih grickalica i hemije.

Kao društveno odgovorna kompanija, Messer Tehnogas je svestan značaja podrške naučno-obrazovnim projektima. Na ovaj način, Messer i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji, što predstavlja jedan od glavnih ciljeva kompanije.