Breadcrumb

Messer Tehnogas AD potpisao ugovore o donaciji

Messer Tehnogas AD potpisao ugovore o donaciji

01.01.2019. Messer Tehnogas AD je potpisala ugovore o donaciji sa Regionalnim centrima za talente iz Beograda, Pančeva, Bora i Niša

MESSER TEHNOGAS AD POTPISAO UGOVORE O DONACIJI SA REGIONALNIM CENTRIMA ZA TALENTE

 

Kompanija Messer Tehnogas AD je potpisala ugovore o donaciji sa Regionalnim centrima za talente iz Beograda, Pančeva, Bora i Niša.

Ugovorom su predviđene kontinuriane donacije u periodu od 2 godine, koje imaju za cilj da pomognu sve aktivnosti centara tokom cele školske godine, kao i akcije koje ovi centri sprovode tokom letnjeg i zimskog raspusta. Svaki od navedenih regionalnih centara okuplja veliki broj najtalentovanije dece širom Srbije, a kroz regionalna, državna i međunarodna takmičenja razvija njihov talenat.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo rad regionalnih centara i mlade đake osnovnih i srednjih škola u Srbiji, i da im damo podstrek da i u budućnosti nastave sa vrednim radom i zalaganjem. Želimo da pomognemo centrima, koji su „glavni krivac“ što se ime Srbije čuje širom sveta na brojnim međunarodnim đačkim takmičenjima. Upoznati smo da su, u prethodnih nekoliko godina, neki od regionalnih centara u Srbiji bili prinuđeni da prestanu sa radom, upravo usled problema sa finansiranjem. Kroz donacije, dajemo svoj doprinos kako se to ne bi desilo i ovim centrima. Posebno želim da napomenem da smo u okviru doniranih sredstava svakom od centara predvideli i nagrađivanje najtalentovanije dece, odnosno one dece koja na velikim takmičenjima osvoje jedno od prva tri mesta. Na taj način direktno pomažemo, ne samo toj deci, već i njihovim roditeljima, jer najčešće oni sami snose troškove putovanja i smeštaja za decu," izjavio je prilikom potpisivanja Nemanja Gostović, koordinator prodaje Castolin premijum linije proizvoda u Messer Tehnogasu.

Ulaganje u obrazovanje i mlade je pravac kojim kompanija Messer Tehnogas ide već dugi niz godina, pružajući svoju podršku, prvenstveno kroz donacije u novcu i opremi, stipendijama i sponzorstvima brojnim obrazovnim institucijama u Srbiji. Samo u toku dosadašnje saradnje sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kompanija je stipendirala preko 70 studenata, a zajedničkom inicijativom sa ovom visokoobrazovanom ustanovom, pokrenut je i novi modul za zavarivanje i zavarene konstrukcije.

 

                                      

                 Messer Tehnogas potpisao ugovore o donaciji sa Regionalnim centrima za talente