Breadcrumb

Messer Tehnogas učestvuje u projektu stručne prakse

Messer Tehnogas učestvuje u projektu stručne prakse

01.12.2018. Messer Tehnogas učestvuje u projektu stručne prakse za mlade inženjere zajedno sa Univerzitetom u Beogradu i GIZ-om.

MESSER TEHNOGAS UČESTVUJE U PROJEKTU STRUČNE PRAKSE ZA MLADE INŽENJERE

 

Messer Tehnogas, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju - GIZ (“Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit”), Mašinskim fakultetom i Tehnološko-metalurškim fakultetom Univerziteta u Beogradu, pokreće projekat stručne prakse za buduće inženjere sa pomenutih fakulteta, pod nazivom "Stručna praksa i integrisano učenje u univerzitetskom obrazovanju".

Messer Tehnogas, vodeća kompanija u Srbiji u gasnoj industriji, je prepoznata kao  pouzdan partner na ovom zajedničkom projekatu, podržanom od strane GIZ-a, pa će zajedno sa GIZ-om, Mašinskim i Tehnološko-metalurškim fakultetom Univerziteta u Beogradu biti odgovorna za njegovu implementaciju.

Cilj ovog projekta je poboljšanje uslova u obrazovanju budućih inženjera, kroz ponudu novih studijskih programa i novih i praktičnih materijala za učenje, koji će biti u skladu sa realnim potrebama industrije. Na taj način, namera je da se akademsko znanje i praktičan rad i znanje približe.

Program će se izvoditi u Messerovim fabrikama u Beogradu, Smederevu i Kraljevu u kojima će svaki od ukupno 18 studenata obavljati stručnu praksu u trajanju od 6 meseci, dok je ukupno vreme trajanja projekta tri godine.

Studenti sa pomenutih fakulteta će u zavisnosti od svojih master teza i studijskih predmeta obavljati praksu u određenim pogonima i odeljenjima Messerovih fabrika, gde će imati priliku da uče od Messerovih stručnjaka, koji će im preneti korisno i praktično znanje iz industrije.