Breadcrumb

Messer uručio nagrade polaznicima Regionalog centra za talente Beograd

Messer uručio nagrade polaznicima Regionalog centra za talente Beograd

27.08.2019. Messer uručio nagrade polaznicima Regionalnog centra za talente Beograd koji su pobedili na međunarodnim naučnim takmičenjima u Maleziji i Turskoj.

MESSER URUČIO NAGRADE POLAZNICIMA REGIONALOG CENTRA ZA TALENTE BEOGRAD KOJI SU POBEDILI NA MEĐUNARODNIM NAUČNIM TAKMIČENJIMA U MALEZIJI I TURSKOJ

 

Kompanija Messer Tehnogas uručila je nagrade polaznicima Regionalnog centra za talente u Beogradu, koji su pobedili na međunarodnim naučnim takmičenjima u Maleziji i Turskoj.

Nešto više od mesec dana nakon izvanrednog uspeha u Maleziji i osvajanja sedam medalja na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika, polaznici Regionalnog centra za talente Beograd, su učestvovali na sajmu nauke u Turskoj i u konkurenciji mladih naučnika, gde su ostvarili veliki uspeh.

Četvoro polaznika je predstavilo svoje istraživačke projekte iz matematike, fizike, informatike i inženjeringa i svi su osvojili medalje.

Dimitriju Rajčiću je uručena zlatna medalja iz oblasti matematike, Filipu Koldžiću je uručena zlatna medalja iz oblasti fizike, Valerija Rankić je dobila srebrnu medalju iz oblasti informatike, dok je Sara Milošević dobila bronzanu medalju iz oblasti inženjeringa.

Okupljenom skupu na svečanosti u gradskoj opštini Voždovac, obratio se direktor Regionalnog centra za talente Beograd, Nikola Srzentić, koji je zahvalio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Skupštini grada Beograda - sekretarijatu za sport i omladinu, kao i kompanijama Messer Tehnogasu, Telekomu Srbija i drugima, na podršci u realizaciji programskih aktivnosti Centra.  

Izuzetni rezultati koji su postigli srpski đaci na međunarodnim takmičenjima predstavljaju snažan podstrek kompaniji Messer Tehnogas da nastavi da predano radi na napretku zajednice u različitim oblastima, kroz realizaciju brojnih društveno odgovornih programa i kontinuirana ulaganja.

        

                        Branka Malidžan, menadžer komunikacija i Nemanja Gostović,

                        koordinator prodaje u Messer Tehnogasu sa nagrađenim učenicima