Breadcrumb

Messeru uručena medalja ministarstva odbrane za borbu protiv kovida

Messeru uručena medalja ministarstva odbrane za borbu protiv kovida

20.05.2020. Kompanija Messer Tehnogas odlikovana je vojnom spomen medaljom za izuzetan doprinos u borbi sa Kovid-19 na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu Garde na Topčideru.

Kompanija Messer Tehnogas odlikovana je vojnom spomen medaljom za izuzetan doprinos u borbi sa Kovid-19 na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu Garde na Topčideru.

Ovo najviše vojno priznanje izvršnom direktoru Messer Tehnogasa Đorđu Saviću uručio je ministar odbrane republike Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je svima koji su donirali sredstva i pružili podršku u sprečavanju širenja i suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19, zahvalio u ime Srbije, u ime predsednika Republike i vrhovnog kompandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u ime svakog vojnika i pacijenta, poručivši da je zahvaljujući njima Srbija pokazala svoje najbolje i najlepše lice onda kada je bilo najteže.

„Hvala vam što ste nam u ovom teškom trenutku pokazali svoje najbolje i najlepše lice, što ste pokazali da u ovoj zemlji niko nije, neće i ne sme biti sam, što ste pokazali da ste tu i kada se pažnja izgubi, svetla ugase, kamere okrenu svoje objektive“, rekao je ministar Vulin.

Messer Tehnogas je i u najtežim trenucima pandemije uspeo da obezbedi kontinuirano snabdevanje dodatnim količinama vitalnog medicinskog kiseonika i da u najkraćem roku postavi neophodnu opremu u kovid, a kasnije i u privremenim bolnicama. Ova kompanija je takođe realizovala i neophodnu obuku osoblja za rad sa novopostavljenom opremom.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Messer Tehnogas je uvek učestvovao u svim aktivnostima koje su značajne za našu zemlju i naše sugrađane, a tako će biti i ubuduće. Posebno smo zadovoljni što smo uspeli da u jako kratkom roku odgovorimo na sve zahteve. Sa ministarstvom odbrane i vojskom Srbije negujemo uspešnu saradnju već niz godina i zahvalni smo na ovom značajnom priznanju“, istakao je Đorđe Savić.

Ministar Vulin uručuje vojnu spomen medalju izvršnom direktoru Messer Tehnogasa Đorđu Saviću