Breadcrumb

PODRŠKA NEVLADINOJ ORGANIZACIJI "ŽIVOTNA POMOĆ" IZ VRANJA

PODRŠKA NEVLADINOJ ORGANIZACIJI "ŽIVOTNA POMOĆ" IZ VRANJA

Donacija je realizovana je uz posredovanje nemačke organizacije "Help" za projekte osnaživanja socijalno ugroženih porodica, samohranih roditelja, žrtava porodičnog nasilja i dugotrajno nezaposlenih žena.

Kao deo svoje predanosti društvenoj odgovornosti, kompanija Messer Tehnogas, lider u proizvodnji i distribuciji medicinskih i industrijskih gasova u Jugoistočnoj Evropi, nedavno je pružila podršku nevladinoj organizaciji "Životna pomoć" iz Vranja u iznosu od 30 hiljada evra. Ova značajna donacija realizovana je uz posredovanje nemačke organizacije "Help" i usmerena je ka unapređenju projekata podrške socijalno ugroženim porodicama, samohranim majkama, žrtvama porodičnog nasilja i dugotrajno nezaposlenim ženama.

Finansijka pomoć kompanije Messer Tehnogas biće iskorišćena za nabavku opreme za inicijative u oblasti pekarstva i poljoprivrede, pružajući ženama priliku da razvijaju korisne veštine, stvaraju kvalitetne proizvode i na taj način obezbede sigurno tržište. Donacija, pre svega, ima za cilj stvaranje održivih izvora prihoda, osnažujući korisnice da postanu finansijski nezavisne i samostalne.

 

"Duboko smo posvećeni stvaranju pozitivnih promena u srpskom društvu. Donacija nevladinoj organizaciji „Životna pomoć“ za nas predstavlja više od finansijskog doprinosa, to je ulaganje u budućnost mnogih žena i porodica, koje se trude da prevaziđu izazovne i teške okolnosti. Ekonomsko osnaživanje i nezavisnost ne samo da menjaju njihove živote već imaju efekat i na čitavu zajednicu “, izjavio je izvršni direktor Messer Tehnogasa Ernst Bode prilikom nedavnog boravka u Vranju.

Predstavnice organizacije "Životna pomoć" podelile su dirljive priče mnogih žena koje su već imale direktnu korist od različitih programa koje ova nevladina organizacija sprovodi u Vranju i okolini. "Velikodušna donacija koju nam je uputila kompanija Messer Tehnogas značajno će proširiti naše kapacitete da pomognemo i drugim ženama u nevolji. Oprema koju planiramo da nabavimo neće samo pružiti trenutno finansijsko olakšanje, već će na duge staze doprineti smanjenju nezaposlenosti, posebno među ugroženim grupama, poput žena starijih od 50 godina, koje se na jugu Srbije često suočavaju sa velikim preprekama na tržištu rada.“

„Donacija Messer Tehnogasa sjajan je primer kako korporativna odgovornost, uz neumorne napore nevladinih organizacija, može stvoriti opipljiva poboljšanja u životima onih kojima je pomoć potrebna“, istakao je izvršni direktor Messer Tehnogasa Ernst Bode. „U današnje vreme, korporacije imaju potencijal da igraju ključnu ulogu u motivaciji različitih društvenih grupa i podsticanju sveobuhvatnog razvoja zajednice."

*Foto: Medijski istraživački centar Niš