Breadcrumb

Proslava VII Dana modula zavarivanje i zavarene konstrukcije

Proslava VII Dana modula zavarivanje i zavarene konstrukcije

17.05.2017. Beograd, 17.05.2017. - U svečanoj sali Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu obeležena je proslava povodom sedmog po redu Dana modula za zavarivanje i zavarene konstrukcije

PROSLAVA VII DANA MODULA ZAVARIVANJE I ZAVARENE KONSTRUKCIJE

 

Beograd, 17.05.2017. - U svečanoj sali Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu obeležena je proslava povodom sedmog po redu Dana modula za zavarivanje i zavarene konstrukcije.

Kao i svake godine do sada, Messer Tehnogas je organizovao proslavu Dana modula zavarivanje i zavarene konstrukcije na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Modul je osnovan davne 2006. godine, na osnovu zajedničke inicijative Messer Tehnogasa i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zahvaljujući angažovanju inženjera Zorana Nikolića i profesora dr Milete Ristivojevića. Od tada ne prestaje uspešna zvanična saradnja dveju organizacija. 

Svečani skup je otvorio dekan Mašinskog fakulteta, profesor dr Radivoje Mitrović, koji je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa firmom Messer Tehnogas AD i izrazio nadu da će se uspešna saradnja nastaviti.

 

Okupljenom skupu se obratio i rukovodilac prodaje Messer opreme za rezanje i zavarivanje i Castolina, dipl ing. mašinstva Dušan Batalo koji je predstavio glavne delatnosti radionice Castolab Srbija, i mogućnosti nove lokacije u Smederevu, kao i rezultate  dosadašnje saradnje.

Zavarivanje danas predstavlja jedan od efikasnijih i najpouzdanijih načina spajanja mašinskih delova. Procesi zavarivanja imaju jednu od ključnih uloga u izradi industrijske opreme, aparata i uređaja i imaju bitan uticaj na kvalitet i cenu proizvoda. 

Messer Tehnogas svake godine nagrađuje najbolje studente stipendijama, kojih ove godine ima osam. Takođe, obezbeđuje pomoć u vidu prekopotrebne opreme, a omogućena je i stručna praksa unutar firme, te su studenti veoma motivisani, a prosečna ocena je sve viša, rekla je profesorka dr Olivera Popović, šef modula zavarivanje i zavarene konstrukcije. Dodala je i da nema nezaposlenih diplomaca sa ovog modula.

Na modulu trenutno studira 37 akademaca, a interesovanje ne prestaje da raste. Nastavni plan je koncipiran tako da odgovara potrebama tržišta.

Svako treba da radi ono što najbolje zna, a fakulteti, kao najviše obrazovne institucije jedne zemlje treba da budu nosioci svetlosti u oblasti obrazovanja, rekao je docent dr Zoran Stamenić.