Reparaturna radionica Castolab

Reparaturna radionica Castolab

 

 „CASTOLIN EUTECTIC“ JE VODEĆA KOMPANIJA NA GLOBALNOM NIVOU U OBLASTI REPARATURNOG MAŠINSKOG ODRŽAVANJA, KAKO SA VISOKIM KVALITETOM SVOJIH SPECIJALNIH DODATNIH MATERIJALA ZA REPARATURNA ZAVARIVANJA, TAKO I SA PROGRAMOM MODERNIH UREĐAJA ZA ZAVARIVANJE, LEMLJENJE I METALIZACIJU.

 

U Srbiji, Castolin posluje u okviru kompanije Messer Tehnogas, gde se nalazi najveća „Castolab“ radionica u ovom delu Evrope. Osam zaposlenih, koju su prošli obuku u inostranstvu, svakodnevno je na raspolaganju industriji u Srbiji i zemljama u okruženju. Njihova uloga podrazumeva izlazak na teren, procenu zatečenog stanja, a potom pronalaženje najefikasnijeg i ekonomski najopravdanijeg rešenja za sanaciju problema. S obzirom da Castolin poseduje radionice ovog tipa na svim kontinentima, rešenje koje inženjeri Castolaba predlože se ne temelji samo na njihovom iskustvu, već na iskustvima kolega širom sveta, koje su naišle na sličan ili indentičan problem.

Ova razmena iskustava se vrši pomoću Terolink® aplikacije. Terolink® je baza podatak znanja, sa preko 9.000 konkretnih, dokumentovanih primera, koji sadrže fotografije, tehničke podatke i detaljan opis prihvaćenog rešenja, kao i razmatrane moguće alternative i objašnjenje zašto je ovo rešenje najbolje.

„Naoružani“ ovakvom podrškom, stručni tim Castolaba neretko pronalazi idealno rešenje gotovo trenutno. Svesni činjenice da je u industriji vreme resurs od neprocenjive vrednosti, pogotovo u vreme rada pogona punim kapacitetima, nastoje da budu ekspeditivni i svojim rešenjem pokušavaju da obezbede nesmetano funkcionisanje pogona na što duži vremenski period.

Saniranje problema vrši se na licu mesta, kada su u pitanju delovi većih dimenzija (kotlovi, mlinovi, zubni venci), odnosno kada demontaža odgovornih delova nije moguća opcija. Ukoliko je deo manjih dimenzija, sanacija se obavlja u Castolab radionici.

Castolab posvećuje veliku pažnju problemima habanja. Ta pojava košta proizvodnu industriju milione evra na godišnjem nivou.U svakom momentu, vaša proizvodna oprema, koja je vitalni deo proizvodnje, zahteva maksimalnu pažnju i negu. Ukoliko vašu opremu ostavite u nedovoljno bezbednom i održavanom stanju, to će za vas značiti, u bliskoj budućnosti, kupovinu novih delova ili prevremene i vrlo skupe zastoje. Srećom, pohabani ili čak polomljeni delovi mogu biti kvalitetno reparirani, specijalno navareni protiv ekstremnih fenomena habanja.

 

  

 


Kvalitetna reparatura je visoko-tehnološki i specijalizovan posao, koji bi trebao biti izvršen od strane iskusnih eksperata koji koriste najkvalitetnije, specijalno razvijene dodatne materijale za reparaturu. Suočeni sa dnevnim normama u proizvodnji i sa manjkom visoko kvalifikovanih zavarivača, mnoge kompanije su već donele odluku: fokusiraju se na svoju sopstvenu proizvodnju, a posao reparature poveravaju specijalizovanim firmama koje rade na rešavanju njihovih problema.

Vrste postupaka koji se mogu raditi u Castolab Srbija radionici:

  • Gasno-plameno zavarivanje i navarivanje;

  • REL zavarivanje i navarivanje;

  • MIG/MAG zavarivanje i navarivanje;

  • TIG zavarivanje i navarivanje;

  • Plazma navarivanje;

  • Lemljenje;

  • Topla i hladna metalizacija;

  • Metalizacija HVOF postupkom, kao najnovijim visoko-kvalitetnim postupkom jedinstvenim u našoj zemlji.

 

 

 

Grane industrije, sa kojima Castolin najviše sarađuje, i gde ima najviše iskustva su: železare, cementare, energetski sektor, reciklažni centri, naftna industrija, rudarski kopovi, staklare, automobilska industrija, prerada papira i kartona, prehrambena industrija, opekarska industrija itd.

Među stručnjacima Castolin u Srbiji važi za kompaniju koja nesebično deli svoje znanje sa ljudima koji pokažu interes. U tu svrhu, organizuju stručna predavanja za studente Mašinskog fakulteta u Beogradu, kao i obuke kojima se omogućava transfer znanja potrebnog za rešavanje konkretnog problema reparature sa njih na vašu službu održavanja.

Skup stručnjaka iz oblasti primene tehničkih gasova i Castolab aplikacija sa jedne strane i specijalnih dodatnih materijala i opreme za zavarivanje sa druge strane, garantuju vrhunska rešenja za vaše probleme u oblasti zavarivanja, lemljenja i zaštite od ekstremnog habanja.

Ovde možete preuzeti katalog CastoLaba.

Primene gasova

Primene gasova