Liquid service

Usluga dostave tečnog azota

 

Tečni azot se koristi u raznim industrijskim i medicinskim primenama. Ponekad postoji specifična potreba za manjim količinama tečnog azota koji se obično skladišti u mobilnim kriogenim rezervoarima bez pritiska. Messer Tehnogas vrši isporuke tečnog azota sa pretakanjem na lokaciji korisnika, opremu za tečni azot kao i obuku za bezbedan rad tečnim azotom. Isporuke se na teritoriji Beograda vrše ponedeljkom i četvrtkom. 

 

FORMIRANJE ČVRSTIH SKLOPOVA I DRUGE PRIMENE U INDUSTRIJI

Tečni azot se koristi u širokom spektru industrijskih procesa, na primer za formiranje čvrstih sklopova, za kriogeno šok smrzavanje materijala, kao i za skidanje pretoka tečnim azotom.

KRIOTERAPIJA I DRUGE PRIMENE U MEDICINI I LABORATORIJIMA

Tečni azot se koristi za dugotrajno čuvanje medicinskih i bioloških materijala, kao i za hlađenje pomoću sprejeva, odnosno kontaktno hlađenje u krioterapiji.

DJUAROVE POSUDE ZA SKLADIŠTENJE TEČNOG AZOTA

Djuarove posude su otvorene posude, koje nisu pod pritiskom, a koriste se za čuvanje kriogenih tečnosti. Ove posude se koriste za skladištenje tečnog azota.

KRIOGENI REZERVOARI ZA TEČNI AZOT

Stabilni kriogeni rezervoari i prenosne posude za tečne gasove pod pritiskom su višeslojno vakuum izolovane posude s duplim zidom. Dizajnirani su za siguran i ekonomičan transport i skladištenje utečnjenih gasova na niskim temperaturama.

BEZBEDNOSNA OPREMA ZA TEČNI AZOT

Messer Tehnogas vrši obuke za bezbedno rukovanje kriogenim gasovima. Tečni azot je kriogena tečnost s kojom treba oprezno rukovati pa je potrebno poduzeti sve mere predostrožnosti.

Oprema i cntralni sistemi snabdevanja

Oprema i centralni sistemi snabdevanja