SPECIJALNI GASOVI

Specijalni gasovi

 

Lepezu specijalnih gasova čine, na prvom mestu gasovi visoke čistoće, tečni helijum, standardne i individualne gasne mešavine, kao i sva prateća Spectron oprema neophodna za njihovo pravilno i bezbedno korišćenje. Ovo je linija proizvoda koja zahteva veoma visoke standarde kvaliteta i koje kompanija Messer svakodnevno ispunjava u preko 60 kompanija u svetu.

Različite primene specijalnih gasova zahtevaju različite karakteristike kako samog proizvoda tako i prateće opreme. Stručnjaci Messer Tehnogasa će, u saradnji sa korisnicima, osmisliti najbolje rešenje za svaki pojedinačni slučaj. Količina gasa koji se isporučuje kreće se od sprej boca pod pritiskom do trajlera, kvalitet gasa od tehničkog do gasova kvaliteta 6.0 (99,9999 %).

 

PRIMENE SPECIJALNIH GASOVA 

Primene specijalnih gasova su veoma raznovrsne. Mnoge moderne analitičke metode zahtevaju čiste gasove ili gasne mešavine kao radne gasove i moraju biti kalibrisane gasnim mešavinama visoke preciznosti. Helijum se koristi kao gas za punjenje balona i cepelina, za detekciju curenja ili kao rashladno sredstvo za hlađenje MRI. Rezonatori u CO2 laserima rade pomoću specifičnih, precizno definisanih gasnih mešavina. Plemeniti gasovi ili njihove mešavine sa drugim komponentama koriste se za punjenje halogenih sijalica, izolaciju u prozorima ili plazma displej panelima.

Kao što su različite primene specijalnih gasova, različite su i oblasti industrije. U kontroli kvaliteta u oblastima petrohemijske, hemijske, farmaceutske ili prehrambene industrije specijalni gasovi se koriste u analitičke svrhe. Odobrenja za stavljanje u promet novih motornih vozila, ali i redovni tehnički pregledi za kontrolu izduvnih gasova, zasnivaju se na visoko preciznim kalibracionim gasovima. Kalibracioni gasovi niskih koncentracija koriste se za kontrolu emisije iz različitih industrijskih postrojenja, kao i za praćenje kvaliteta vazduha.

Sve navedene primene podrazumevaju posebne zahteve koje specijalni gas treba da ispuni, baš kao i specifičan vid isporuke.

Messer Tehnogas je Vaš pravi sagovornik kada su specijalni gasovi u pitanju. Pozovite nas!

Izdavač Imovine

Izdavač Imovine

Izdavač Imovine

Izdavač Imovine