Breadcrumb

SPECIJALNI GASOVI

Specijalni gasovi

 

Lepezu specijalnih gasova čine, na prvom mestu gasovi visoke čistoće, tečni helijum, standardne i individualne gasne mešavine, kao i sva prateća Spectron oprema neophodna za njihovo pravilno i bezbedno korišćenje. Ovo je linija proizvoda koja zahteva veoma visoke standarde kvaliteta i koje kompanija Messer svakodnevno ispunjava u preko 60 kompanija u svetu.

Različite primene specijalnih gasova zahtevaju različite karakteristike kako samog proizvoda tako i prateće opreme. Stručnjaci Messer Tehnogasa će, u saradnji sa korisnicima, osmisliti najbolje rešenje za svaki pojedinačni slučaj. Količina gasa koji se isporučuje kreće se od sprej boca pod pritiskom do trajlera, kvalitet gasa od tehničkog do gasova kvaliteta 6.0 (99,9999 %).

 

PRIMENE SPECIJALNIH GASOVA 

Primene specijalnih gasova su veoma raznovrsne. Mnoge moderne analitičke metode zahtevaju čiste gasove ili gasne mešavine kao radne gasove i moraju biti kalibrisane gasnim mešavinama visoke preciznosti. Helijum se koristi kao gas za punjenje balona i cepelina, za detekciju curenja ili kao rashladno sredstvo za hlađenje MRI. Rezonatori u CO2 laserima rade pomoću specifičnih, precizno definisanih gasnih mešavina. Plemeniti gasovi ili njihove mešavine sa drugim komponentama koriste se za punjenje halogenih sijalica, izolaciju u prozorima ili plazma displej panelima.

Kao što su različite primene specijalnih gasova, različite su i oblasti industrije. U kontroli kvaliteta u oblastima petrohemijske, hemijske, farmaceutske ili prehrambene industrije specijalni gasovi se koriste u analitičke svrhe. Odobrenja za stavljanje u promet novih motornih vozila, ali i redovni tehnički pregledi za kontrolu izduvnih gasova, zasnivaju se na visoko preciznim kalibracionim gasovima. Kalibracioni gasovi niskih koncentracija koriste se za kontrolu emisije iz različitih industrijskih postrojenja, kao i za praćenje kvaliteta vazduha.

Sve navedene primene podrazumevaju posebne zahteve koje specijalni gas treba da ispuni, baš kao i specifičan vid isporuke.

Messer Tehnogas je Vaš pravi sagovornik kada su specijalni gasovi u pitanju. Pozovite nas!

Primene specijalnih gasova 2

Primene specijalnih gasova 2

Primene specijalnih gasova 3

Primene specijalnih gasova 3

Specijalni gasovi

Specijalni gasovi - primene i industrije

Spectron oprema

USLUGE

Contact persons

dr Milutin
Maravić
Prodaja specijalnih gasova
Marija
Pribić
Asistent prodaje specijalnih gasova
Branislav
Stojadinović
Prodaja i servis opreme za specijalne gasove
Milica
Grković-Popović
Rukovodilac prodaje specijalnih gasova i regionalni koordinator snabdevanja helijumom

Download Files Portlet

Download selection

GasesPropertiesAdminWeb

ID Name Actions
1 Etilen Uredi
2 Hlorovodonik Uredi
3 Acetilen Uredi
4 Azot Uredi
5 Kiseonik Uredi
6 Propan Uredi
7 Ugljen-dioksid Uredi
8 Vodonik Uredi
9 Ksenon Uredi
10 Neon Uredi
11 Kripton Uredi
12 Argon Uredi
13 Etan Uredi
14 Sumpor-dioksid Uredi
15 Azot-suboksid Uredi
16 Ugljen-monoksid Uredi
17 Helijum Uredi
18 Amonijak Uredi
19 Hlor Uredi
20 Metan Uredi

NAČINI SNABDEVANJA

Načini snabdevanja